PRAKTISCH


Inschrijvingen


Voor een vlotte organisatie vragen we om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven. Wie vooraf inschrijft maakt kans op mooie prijzen.

Registreer hier >


De afhandeling van de registratie gebeurt in Zaal Armare van de Abdij van Maagdendale. Volg de pijlen.


Openingsuren registraties


Zaterdag 10 juni van 10u00 tot 17u00
Zondag 11 juni van 8u00 tot 10u15

 
Bij de registratie van de familierit op zaterdag ontvang je:

  • Een polsbandje ter bevestiging van je deelname.

  • De kinderen met een retro accessoire krijgen een jeton voor een gratis ijsje na de rit.

 
Bij de registratie van de Retroronde op zondag ontvang je:

  • Jouw rugnummer en een kaderplaatje (incl. veiligheidsspelden en touwtjes).

  • Je krijgt ook een polsbandje met hetzelfde nummer zodat jouw fiets sneller in de bewaakte fietsenstalling kan en we bij een mogelijk incident steeds weten van wie welke fiets is. Je draagt dit polsbandje best het hele weekend.

  • Een parcourskaart/controlekaart, die je het recht geeft om te smullen op onze fantastische bevoorradingsplaatsen, inclusief eindbevoorrading aan de aankomst, met ook het noodnummer dat u kan bellen bij noodgevallen (onherstelbare fiets, oproep Rode Kruis bvb). Hou deze kaart dus goed bij.

Huur een authentieke retrofiets

 
Wens je deel te nemen maar beschik je niet over een retrofiets? Onze partner Velofinesse helpt je graag verder. 

Voor 25 euro huur je een authentieke retrofiets. Reserveer je exemplaar via  info@velofinesse.be
Opgelet, het aanbod is beperkt.


Deelnameprijzen


Welkomstavond 

Het programma en de deelnameprijs wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Paterberg & Koppenberg Vintage ride

7 euro incl. kleine bevoorrading op de Paterberg. Graag vooraf inschrijven via de inschrijvingspagina. 

Familiefietstocht

10 euro. Inwoners van Oudenaarde en kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

Retro Tijdrit

7 euro per deelname. Schrijf je vooraf in via de inschrijvingspagina.

Retro Soirée

Gratis. Tot 23u een avond vol animatie, food, dans en muziek!

Retroronde

30 euro. Wie inschrijft vóór 1 mei betaalt slechts 25 euro. Schrijf je je in vóór 28 mei, dan wordt je rugnummer gepersonaliseerd. Een extra leuk souvenir!

De prijs is ongeacht of je over licentie van een wielerfederatie beschikt of niet. Wie niet over een licentie of verzekering beschikt wordt door onze partner Cycling Vlaanderen gratis verzekerd.

Op 9 juni om 10u worden de online inschrijvingen afgesloten. Op zaterdag en zondag kan u zich ter plaatste inschrijven. Betalen kan met bankkaart of cash.

Wielerrommelmarkt

Wie zelf een stand wil bemannen op onze wielerrommelmarkt kan dat. De tarieven zijn afhankelijk van de gewenste standruimte. Je vindt ze bij inschrijving terug op de inschrijvingspagina. Vooraf inschrijven voor dit onderdeel is verplicht.


Algemeen

Portretfoto

Net na de rit op zondag zal een gratis portretfoto gemaakt worden. De foto’s kan je enkele dagen nadien gratis downloaden via onze site. 

Vertrek Retroronde

Alle afstanden vertrekken samen om 10u30. Na halt te hebben gehouden op de historische Markt van Oudenaarde voor een groepsfoto volgt de splitsing.

Onderweg

Tijdens de tocht word je vergezeld door enkele retro motards en retro volgwagens die het geheel wat opfleuren.

Er zijn twee ravitailleringen op de 40km en vier op de 80 en 120km. Op deze posten voorzien wij ook enige technische bijstand. Op bevoorrading 3 en aan de aankomst is het Rode Kruis aanwezig.

Er zijn twee bezemwagens die je kunnen ophalen indien nodig.

Wie startte voor de 120km kan onderweg beslissen om een korter traject te kiezen. Wie startte voor de 80km of 40km kan zijn traject niet meer inkorten.


Aankomst

Aan de aankomst krijg je een gevulde musette. Er worden tevens nog een aantal prijzen (zie verder) uitgereikt onder de deelnemers omstreeks 17u00. Douches kunnen gratis gebruikt worden in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daar wordt ook een kleedkamer georganiseerd.

Controleer uw materiaal vooraf

We raden je aan jouw materiaal (pedalen, remblokjes, versnellingen, tubes.. ) eerst aan een grondige controle te onderwerpen vooraleer je naar Oudenaarde komt. Het oude(re) materiaal is vaak iets gevoeliger voor mankementen. Het zou spijtig zijn mocht je deze prachtige fietstocht voortijdig moeten staken.

Hoe te bereiken?

Oudenaarde biedt ruime parkeergelegenheid in de omgeving. Er zal een parking voorzien zijn in de straat Tussenmuren. Maar die kan snel vol zijn, je parkeert je dan best aan de achterkant van het Centrum Ronde van Vlaanderen (parking Ham) vlakbij de Schelde. Er zijn vaste bewegwijzeringsborden ‘P-Ham’ vanaf de afrit van de N60 of je tikt ‘Smallendam - Oudenaarde’ in je GPS en je komt meteen aan op de parking.

Op zoek naar een fijne plek om te overnachten?

Ontdek hier de logies die voor jou een leuke formule hebben uitgewerkt:

Logies

Retroronde wordt mede mogelijk gemaakt door