Parcours

Bekijk hier het parcours in Googlemaps  |  Download hier een handig tijdsschema

100km - start om 10u30

– 1250 hoogtemeters 
– 11 kuitenbijters + enkele glooiingen
– 8500m kassei
– 5000m grind
– 4 bevoorradingen


Deze route volgt het traject van de 75km maar voegt er in verschillende lusjes 25 km aan toe. Het hoeft niet gezegd dat de extra lusjes het kaf van het koren zullen scheiden en enkel geschikt is voor de retrorenners met serieus wat extra 'jus' in de benen. De panorama's die de renners hier te zien zullen krijgen zijn echter wel alle inspanningen waard. Nieuw dit jaar is dat we het hoogste punt van de Vlaamse Ardennen beklimmen, de Hotond en dat we ook door de Ronde van Vlaanderenstraat te Kwaremont rijden.

Opmerking: wie het plots niet meer ziet zitten kan steeds afslaan en de 75km verder volgen. De start vindt samen met de deelnemers van de 75 km plaats.

detail
 

75km - start om 10u30

– 900 hoogtemeters
– 7 kuitenbijters
– 6000m kassei
– 3200m grind
– 4 bevoorradingen


Voor wie de 100km net ietsje te hoog gegrepen is. Laat je niet afschrikken door het aantal hellingen, de panorama's die de renners hier te zien krijgen zijn alle inspanningen waard...

Opmerking: de groepsstart gebeurt samen met de 100km. De 40km start drie kwartier later.

detail
 

40km - start om 11u15

– 350 hoogtemeters
– 2 kuitenbijters
– 2000m kassei
– 5250m grind
– 2 bevoorradingen


De 40km verloopt over een mooie glooiend traject zonder echt steile kuitenbijters. Er zijn 2 luxueuze bevoorradingen op idylische plekjes.
Opgelet: bevat korte kasseistrookjes en een paar grindpaadjes. Controleer de staat van jouw tubes en blaas ze voldoende op!

detail
 

Paterberg & Koppenberg Vintage Ride - Zaterdag 11u

Overwin de Pater- en Koppenberg met je oude stalen ros! Groepsrit met kleine bevoorrading op de top van de Paterberg.

detail
 

Retro Sprint - zaterdag vanaf 15u00

Het Retro Criterium van vorig jaar wordt vervangen door de 'Retro Sprint'. Dit knotsgekke sprinttoernooi zal in elk geval voor de nodige spanning en sfeer zorgen!

Dit zijn de categorieën:

  • -Multispeed = retrofiets met versnellingen
  • -Singlespeed = fietsen met 1 versnelling (kunnen de benen stilhouden)
  • -Vaste pion/fixie =  fietsen met 1 vaste versnelling (kunnen de benen niet stilhouden)
  • -Hoge bi (indien voldoende deelnemers)


Er wordt eerst een tijdrit afgelegd van 680m rondom de Kerk van Pamele met aankomst langs de Schelde. De 16 snelste (aantal afhankelijk van deelnemers per categorie) gaan door naar het Retro Cobble Sprint Toernooi. Dit is een soort van achtervolgingswedstrijd zoals op de piste over een gesloten parcours van dik 100m. Er dienen 3 ronden afgelegd te worden. De renner die de andere inhaalt gaat door naar de volgende ronde. Let wel: dit parcours bestaat volledig uit kasseien...

Voor deze wedstrijd vragen wij dezelfde deelnemingsvoorwaarden en dress code te respecteren als voor de rit op zondag (zie 'protocol').

Er is een maximum van 130 deelnemers. Schrijf dus zeker tijdig op voorhand in! Deelname kost 6 euro. Iedere deelnemer is extra verzekerd. Wie wint krijgt de eer en een trofee.

Voor de laatste timing; zie 'programma'.

detail