Praktisch

Inschrijvingen

Schrijf je hier vooraf in. 

De afhandeling van de registratie gebeurt in Zaal Armare van de Abdij van Maagdendale. Volg de pijlen. Je hoeft dan enkel nog het startblad te tekenen op zondagmorgen op het podium.

Openingsuren registraties:
- Zaterdag 11 juni van 10u00 tot 18u00
- Zondag 12 juni van 8u00 tot 10u45

Bij de registratie ontvang je:
- Jouw rugnummer en een kaderplaatje (incl. veiligheidsspelden en touwtjes)
- Je krijgt ook een polsbandje met hetzelfde nummer zodat jouw fiets sneller in de bewaakte fietsenstalling kan en we bij een mogelijk incident steeds weten van wie welke fiets is. Je draagt dit polsbandje best het hele weekend.
- Een parcourskaart/controlekaart, die je het recht geeft om te smullen op onze fantastische bevoorradingsplaatsen, inclusief eindbevoorrading aan de aankomst, met ook het noodnummer dat u kan bellen bij noodgevallen (onherstelbare fiets, oproep Rode Kruis bvb). Hou deze kaart dus goed bij.
- Een voucher voor een bezoek aan halve prijs voor het vernieuwde RoM (Rondemuseum) in het Centrum Ronde van Vlaanderen
 

Deelnameprijzen

RetroRonde:
40km = €25
75/100km = €30

Op de dag zelf inschrijven lukt vanaf dit jaar niet meer. Schrijf dus sowieso in via deze site vóór 6 juni!

De prijs is ongeacht of je over licentie van een wielerfederatie beschikt of niet. Wie niet over een licentie of verzekering beschikt is door ons sowieso gratis verzekerd door de sportverzekering van Sport Vlaanderen. Elke deelnemer (mits hij/zij voldoet aan onze deelnamevoorwaarden) maakt kans op een Eddy Merckx-fiets die op zondagnamiddag om 17u00 verloot wordt en maakt tevens kans om door onze jury verkozen te worden tot Ravissantste RetroRondeRenner met bijhorende prijzen (verschillende categoriën).

Retro Sprint:
€6 per deelname, inclusief startnummers en extra verzekering. Schrijf je vooraf in via de inschrijvingspagina

Retro Soirée:
Gratis. Tot 23u een avond vol animatie, food, dans en muziek!
 

Paterberg & Koppenberg Vintage ride
€3 incl. kleine bevoorrading op de Paterberg
 

Wielerrommelmarkt:

Wie zelf een stand wil bemannen op onze wielerrommelmarkt kan dat. Schrijf je eveneens in via de inschrijvingspagina. Achteraf wordt jouw locatie apart meegedeeld. Er zal ook op zondagmorgen een mini-wielerbeurs zijn. 

Algemeen

Portretfoto
Net na de rit op zondag zal een gratis portretfoto gemaakt worden. De foto’s kan je enkele dagen nadien gratis downloaden via onze site of je kan jezelf taggen op
facebook.com/retroronde.

Vertrek RetroRonde
Voor de lange afstanden (75km en 100km) is er een groepsstart om 10u30 en om 11u15 volgt de start voor de 40km. Voor beide vertrekken is een paraderonde in het centrum van de stad Oudenaarde voorzien.
Opgelet: zorg dat je voor de start bij de juiste groep aansluit, wie verkeerdelijk op het traject van de 75/100km zit, kan niet inkorten naar de 40km.

Onderweg
-Tijdens de tocht wordt u vergezeld door enkele retro motards en retro volgwagens die het geheel wat opfleuren.
-Er zijn twee ravitailleringen op de 40km en vier op de 75 en 100km. Op deze posten voorzien wij ook enige technische bijstand. Op bevoorrading 3 en aan de aankomst is het Rode Kruis aanwezig.

-Er zijn twee bezemwagens die je kunnen ophalen indien nodig.
-Het noodnummer is 0479/800409 voor zowel mechanische pech als medische interventies.
-Wie startte voor de 100km kan onderweg beslissen om een korter traject te kiezen. Wie startte voor de 75km of 40km kan zijn traject niet meer inkorten.
Goed om weten: Wie de 75/100km volgt krijgt eerst het lastigste deel voorgeschoteld.

Aankomst
Aan de aankomst krijgt u een gevulde musette en een Kwaremontbier. Er worden tevens nog een aantal prijzen (zie verder) uitgereikt onder de deelnemers omstreeks 17u00. Douches kunnen gratis gebruikt worden in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daar wordt ook een kleedkamer georganiseerd.

Controleer uw materiaal vooraf
We raden u aan uw materiaal (pedalen, remblokjes, versnellingen, tubes.. ) eerst aan een grondige controle te onderwerpen vooraleer u naar Oudenaarde komt. Het oude(re) materiaal is vaak iets gevoeliger voor mankementen. Het zou spijtig zijn mocht u deze prachtige fietstocht voortijdig moeten staken.

Hoe te bereiken?

Oudenaarde biedt ruime parkeergelegenheid in de omgeving. Er zal een parking voorzien zijn in de straat Tussenmuren. Maar die kan snel vol zijn, Je parkeert je dan best aan de achterkant van het Centrum Ronde van Vlaanderen (parking Ham) vlakbij de Schelde. Er zijn vaste bewegwijzeringsborden ‘P-Ham’ vanaf de afrit van de N60 of je tikt ‘Smallendam - Oudenaarde’ in je GPS en je komt meteen aan op de parking. Je kan ook op de Markt parkeren.

Boek uw overnachting of kampeerplaats hier